ELTE könyv webáruház

Elte kiadó webshop

Részletes keresés

Default welcome msg!

Tájékoztató az ELTE könyvkiadási eljárásrendjéről


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Keretszerződést kötött az ELTE Eötvös Kiadóval "Könyvkiadási szolgáltatások megrendelése" tárgyában.

A Keretszerződés az ELTE kiadványai kapcsán az azokhoz köthető szellemi tevékenység végzésében megnyilvánuló alábbi könyvkiadási szolgáltatásokat tartalmazza:

kiadói szerkesztés • korrektúra (két forduló) • műszaki szerkesztés • nyelvi lektorálás • fordítás   képszerkesztés, képfeldolgozás • ábraszerkesztés, térképszerkesztés • táblázatok, diagramok szerkesztése • borítótervezés • tördelés • név- és tárgymutató készítése • elektronikus adathordozó/e-könyv előállítás és ellenőrzés (belső navigáció beépítése) • az érintett kötet nyomdai kivitelezése  igény esetén az érintett kötet nyomdai kivitelezésének felügyelete (szemleív ellenőrzése), ha a nyomdai kivitelezést nem az ELTE Eötvös Kiadó intéziA fenti eljárásrend azon kiadványok megjelentetésére vonatkozik, amelynek finanszírozója az intézmény, beleértve az ELTE égisze alatt elnyert pályázatokat is (TÁMOP, OTKA, NKA stb.).

A konkrét, adott kiadványra vonatkozó kiadói szolgáltatások elvégzésére a Kiadótól ajánlatot kell kérni, amelyet a kiadói igénybejelentő lap kitöltésével lehet kezdeményezni az ELTE Jogi, Humánszolgáltatási és Közbeszerzési Főigazgatóságának munkatársán keresztül (Németh Andrea, telefonos elérhetőség: 06-1/411-6500-4418-as mellék, e-mail: nemeth.andrea@kancellaria.elte.hu).

Az igénybejelentő lap mellé a végleges, lezárt kéziratot is csatolni szükséges.

Az eljárás megindítása előtt szükségszerű az adott kiadvány műszaki paramétereit ismerni és lezárni. Vonatkozik ez a terjedelemre, az illusztrációk számára és méretére, a belív és borító paramétereire stb. Az igénybejelentő lapnak ezeket már számszerűen kell tartalmaznia, annak melléklete a lezárt kézirat, amelyek alapján a Kiadó az ajánlatot el tudja készíteni.

Pályázatok esetében különösen fontos az eljárás lefolytatásának várható idejét is figyelembe venni, ugyanis az ELTE Eötvös Kiadó az Egyedi Megrendelés aláírása után kezdheti meg munkáját. A kiadói szolgáltatások megrendelésére vonatkozó eljárás időtartama kb. 5 munkanap.

Nyomtatott és elektronikus formában megjelenő kötetek esetében az ELTE Eötvös Kiadó jogosult a teljes kiadói gondozásra, nincs szükség egyéb eljárás lefolytatására. Igény esetén az e-könyv közzétételét biztosítani tudjuk a saját fejlesztésű digitális könyvtárunkban (www.eltereader.hu). Az itt elérhető kiadványok bárki számára díjmentesen hozzáférhetőek, ehhez minden esetben szükséges a felelős kiadó, azaz a Megrendelő írásbeli engedélye (azaz a Kar dékánjának a jóváhagyása).


 

Reméljük, hogy ezen tájékoztatás segítségére volt a könyvkiadási eljárás folyamatában.

A szerződéskötést követő munkáról további tájékoztatást itt olvashat.

 

További információkért forduljon bizalommal munkatársunkhoz az alábbi elérhetőségeken:

+36-1/372-2500 (vagy 1985-ös mellék)
urban.laszlo@eotvoskiado.hu
szerkesztoseg@eotvoskiado.hu
info@eotvoskiado.hu